Rulada cu prune si crema de branza

de Julie in Prajituri, 1 Sep 2010 | 5760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 4 linguri faina
  • Crema de prune:
  • 500 g prune,
  • 1/2 cana zahar,
  • 10 g gelatina,
  • 1 lingurita scortisoara, 
  • 1/2 lingurita cardamom
  • Crema de branza:
  • 125 ml smantana,
  • 150 g crema de branza ( almette sau branza proaspata de vaci),
  • 2 linguri zahra farin,
  • 10 g gelatina,
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu prune si crema de branza:

Blat:

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se amesteca usor de jos in sus. Se pune hartie de copt intr-o tava si se intinde compozitia. Se coace aprox.10-15 minute , in cuptorul incalzit inainte.

Blatul se scoate cu tot cu hartia pe un servet umezit si presarat cu zahar tos .Se ruleaza cu totul si se lasa asa pana in momentul umplerii.

Crema de prune:

Prunele spalate si fara samburi se pun la fiert in 1/2  cana cu apa impreuna cu zaharul.Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie .Se opreste focul si se adauga gelatina inmuiata in apa ,scortisoara si cardamomul. Se lasa la racit.

Crema de branza:

Se mixeaza bine smantana cu crema de branza  si  zaharul farin . Se adauga gelatina inmuiata in apa si esenta.

Se desface rulada si se umple mai intai cu jeleul de prune apoi cu cema de branza. Se ruleaza usor, desfacand hartia. Se da la rece pentru 2-3 ore. Se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Daca vrei ca rulada sa aiba un aspect mai frumos si sa se vada cele doua straturi de crema, lasa jeleul de prune sa se raceasca bine.Eu nu am avut prea mare rabdare...si  l-am pus cald...astfel o parte din el a intrat in blat. Dar asta nu a afectat cu nimic gustul final al ruladei ;)  Toamna e abia la inceput si prune sunt foarte multe anul asta  ,asa ca mai am timp sa realizez inca o rulada si sa revin cu imagini ceva mai bune. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu prune si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Julie 1

01.09.2010, 17:51

Gaby,Joly,Corina,Pusik,multumesc mult!

Rocsi 1

01.09.2010, 20:20

super interesanta

Julie 1

11.10.2010, 15:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune